e
Banner

Etiketler: ikmib başkanı



İhracatı sırtlayan kimya sektörü liderliğe yürüyor



Kimya ihracatı dokuz ayda 12 milyar 964 milyon dolara yükseldi

 




Medikal ürünler ihracatında hedef 1 milyar dolar



İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, medikal ürünler ihracatını iki yıl içinde 1 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.





Covid-19 aşıları kimya lojistiğini hareketlendirecek


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Kimya

16 alt sektörüyle lojistik hizmetlerde farklı talepler yaratan kimya sektörünün gündeminde Covid-19 aşılarının lojistik süreçleri var. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, aşıların tedariği ve dağıtımında, yaşamsal öneminden ötürü hız unsurunun, özel koşullara sahip olmasından dolayı da saklama ve taşıma gereksinimlerinin ön plana çıkacağını söyledi. 




Kimya ihracata lojistiğe ağırlığını koydu


Yayın: 21-11-2022
Kategori: Kimya

Yakaladığı performansla ihracatta liderlik koltuğuna oturan Türkiye kimya sektörü, 2030’da 50 milyar dolar ihracat ile küresel pazarda hacmini yüzde birin üzerine çıkarma hedefinde. İhracat başarılarında lojistiğin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, küresel ölçekte resesyona girildiğini, ancak Türkiye’nin lojistik avantajlarıyla bu süreçten daha az etkilenerek çıkacağını söyledi.